Omgeving

 

 

De wijk “Viroria” ligt min of meer in het centrum van Salvador da Bahia.

In de directe omgeving is veel te doen.

Genoemd zijn reeds het onafhankelijkheidsplein “Campo Grande”  en het stadsstrand “Porto da Barra“.

In ca. 10 minuten met de bus of een hele leuke wandeling van ca. 40 minuten door het centrum heen, wordt “Pelourinho“  bereikt.
Het oude stadscentrum van Salvador, door de Portugezen gebouwd in de 16e eeuw en sinds vele jaren een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad. “Pelourinho”  staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO en is bekend om de vele restaurants, muziekpodia met veel Afro Braziliaanse muziek en natuurlijk Capoeira.

In de buurt van “Vitoria” is niet alleen het stadsstrand van “Porto da Barra” te vinden, voorbij dit strand is “Farol da Barra” gelegen, met een grote wandelboulevard, vuurtoren met museum, verschillende restaurants, bars en een ander stadsstrand.
Dit gebied is in 2013 geheel vernieuwd i.v.m het WK voetbal in Brazilië.
Meer richting luchthaven zijn andere goede stranden te vinden als “Stella Maris” en “Praia do Flamengo”.

De wijken “Barra” en “Graca” zijn aangrenzende wijken en aantrekkelijk om te wandelen en wat “Barra” betreft, om te shoppen.
Een groot winkelcentrum “Shopping Barra”, tevens met restaurants en bioscopen, is in “Barra” te vinden, op loopafstand van “Vitoria”.

Salvador kent ca. 9 winkelcentra waarvan “Shopping Salvador” het grootste is, met vele honderden winkels.
De stad heeft een grote verscheidenheid v.w.b. musea, kunstwinkels en galeries.

Een veelzijdige uitgaanswijk in Salvador is “Rio Vermelho”.
Van terrasjes tot hard-rock, er is in deze wijk een zeer gevarieerd aanbod om uit te gaan.

“Dique do Tororo” is een kunstmeer dat door de Nederlanders in de 17e eeuw is aangelegd, op 10 minuten rijden met de taxi vanaf ”Vitoria”. Leuk om te wandelen of te varen en vlakbij het nieuwe voetbalstadion, dat in 2013 is gebouwd voor het WK voetbal in 2014.

De Literal Norte is een verzameling van toeristische stranddorpen boven Salvador en waarvan met name Praia do Forte met het schildpaddencentrum aantrekkelijk is om te bezoeken. Ook Guarajuba en Costa do Sauipe zijn een bezoek waard. Dagtochten zijn op verschillende plekken in de stad te boeken, met name in “Pelourinho”.

Voor de kust van Salvador zijn verschillende eilanden te vinden die allemaal het bezoeken waard zijn.
Itaparica is het grootste, maar ook het autoloze Morro de Sao Paulo zijn vanuit Salvador goed te bereiken.

Richting het binnenland van Bahia met haar prachtige natuur, kunnen bijvoorbeeld dagtochten worden gemaakt naar het pittoreske Cachoeira en Sao Felix.
Meerdaagse tochten voor een bezoek aan het grootste natuurgebied van Bahia, de Chapada Diamantina, kunnen eveneens bij de vele reisburo’s in Salvador worden geboekt.

De internationale luchthaven van Salvador ligt op ca. 30 km. rijden van “Vitoria”.
Van hieruit zijn er dagelijks meerdere vluchten naar andere steden in Brazilië,  waaronder Rio de Janeiro en Sao Paulo.